2012-05-15

ŠILDYMO SISTEMOS REMONTAS

Tikslinga remontuoti ir optimizuoti mūsų namo šildymo sistemą. Žiemą butuose, esančiuose pietų pusėje, per karšta, o butuose, esančiuose namo galuose ir šiaurės pusėje ar viršutiniuose aukštuose, yra šalčiau, taip netolygiai paskirstoma šiluma ir vieniems per karšta, o kitiems per šalta, ką jau kalbėti apie išlaidų taupymą.

Darbų eiga: Esamos šildymo sistemos analizė, variantų optimizuoti paieška ir analizė. Optimizavimas ir remontas (neapšiltintų vamzdžių apšiltinimas ir t.t.).

Būklė: Šildymo sistemos principinė schema perduota inžinieriams ir laukiama galimų optimizacijos variantų skaičiavimų.

[2012-06-06]
Inžinieriai patikslino jog, jeigu namas pretenduoja į paramą, tuomet taupyti po truputį netinkamas sprendimas. Jeigu tvarkysime tarpblokines siūles, ar apšiltinsime sienas kai kurias, suremontuosime ir patobulinsime šildymo sistemą, taip sutaupysime dali pastato sunaudojamos energijos, bet jeigu norime gauti paramą renovuojant pastatą reikia (apšiltinan sienas, keičiant netinkamus langus, tvarkant ar keičiant inžinerines sistemas bei įdiegiant naujus sprendimus leidžiančius gerinti gyvenimo komfortą ir taupyti energija) sutaupyti bent 30% dabar sunaudojamos energijos! 

Vadinasi reikia apsispręsti koks bus mūsų planas, ar leisti dvigubai daugiau pinigų ir taupyti po truputį ar neleisti pinigų ir taupyti iškart?


Spręsime artimiausio visuotinio susirinkimo metu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą